INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Εκκένωση οικισμού στην Κρήτη λόγω της «Ωκεανίδας»!

Αλύπητα «χτυπά» την Κρήτη η «Ωκεανίς» από την Δευτέρα το πρωί, με τις σφοδρές καταιγίδες να έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο νησί, την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται για τον εντοπισμό του 61χρονου στα Χανιά.

propoli

 

Τα προβλήματα συνεχίζονται και το απόγευμα της Δευτέρας άρχισε η εκκένωση οικισμού στον Πλατανιά Ρεθύμνου, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος υπερχείλισης ποταμού, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων. Κάτοικοι σπιτιών κοντά στον ποταμό απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους.

Το χρονικό της καταιγίδας

Από το πρωί της Δευτέρας η Ωκεανίς σάρωσε την Κρήτη με σφοδρές καταιγίδες, ενώ το απόγευμα ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων κατέγραψε 309 χιλιοστά νερού, ενώ συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Οι μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ/ meteoΟι μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ/ meteo.

Η εκτιμώμενη εξέλιξη των βροχοπτώσεων στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo, έως το απόγευμα της Τρίτης.

Το θρίλερ με τον αγνοούμενο

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το θρίλερ με τον 61χρονο που αγνοείται, από τη στιγμή που τα ορμητικά νερά του ποταμού στο χωριό Εμπρόσνερος, του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά, παρέσυραν το αυτοκίνητό του. Το αγροτικό όχημά του βρέθηκε, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες πυροσβεστών και ανδρών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του άνδρα.

Κατέρρευσε γέφυρα

«Θύμα» της σφοδρής κακοκαιρίας ήταν και η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη, στον δήμο Πλατανιά. Η γέφυρα του 1908 είχε υποστεί σημαντικές ζημιές, από το κύμα κακοκαιρίας της 14ης Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα κόπηκε στα δύο.

Ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης, μιλώντας στον Ant1 δήλωσε πως έχουν καταρρεύσει έξι γέφυρες και τόνισε πως «βιώνουμε τον απόλυτο αποκλεισμό».

 

Loading