ΕΛΑΣ εναντίον Πυροσβεστικής για την τραγωδία

Συνεχίζεται το πινγκ πονγκ ευθυνών τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εμπλεκόμενων φορέων, που είχαν την ευθύνη της επιχείρησης κατάσβεσης όπως η Πυροσβεστική και η ΕΛΑΣ.

propoli

Την πρώτη βολή έριξε χθες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία  ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας.

Όπως υποστήριξε η Υπηρεσία του μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση.

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν», τόνισε.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο, στέλνοντάς τους πίσω στο Μάτι, ο κ. Κατσιαμάκας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής».

Διευκρίνισε ότι «έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι».

Στους 87 οι νεκροί, δύο θύματα δεν έχουν αναζητηθεί

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 87.

Ωστόσο, βάσει των τελευταίων στοιχείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά είναι 81.

Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση.

Loading