Ελεύθερος ο αστυνομικός για τους πυροβολισμούς στην Κηφισιά

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός ο οποίος οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη με αφορμή το περιστατικό με πυροβολισμούς στην Κηφισιά, όπου επιχειρώντας να βοηθήσει ηλικιωμένη γυναίκα τραυμάτισε θανάσιμα έναν άντρα που επιχειρούσε να τη βάλει με τη βία στο αυτοκίνητο του. 

propoli

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Αθανάσιο Πλεύρη, σε βάρος του αστυνομικού που δεν ήταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια του συμβάντος  οι εισαγγελικές αρχές δεν άσκησαν ποινική δίωξη, καθώς έκριναν ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι ελλιπή και η υπόθεση χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Ως εκ τούτου, όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης, ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος – δεν οδηγήθηκε μάλιστα στον ανακριτή – μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα, αλλά πως έγινε συμπλοκή μεταξύ εκείνου και των δυο ατόμων, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως ήθελε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο αστυνομικός υποστηρίζει πως είδε τους δυο άνδρες να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με μια 82χρονη γυναίκα και νόμισε πως συμβαίνει κάτι περίεργο, γι’ αυτό και ζήτησε να κάνει έλεγχο. Ωστόσο, υποστηρίζει, οτι οι δυο άνδρες αρνήθηκαν και είδε τον οδηγό να βγάζει όπλο, τον έσπρωξε κατευθείαν και ακολούθησε συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Loading