INTIME

ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες ως το βράδυ

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά το μεσημέρι στην Ακρόπολη, κοντά στο Ερέχθειο, έπειτα από κεραυνό. Οι τραυματίες παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

propoli

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για δύο εργαζόμενες στον αρχαιολογικό χώρο, ηλικίας 24 και 52 ετών, και δύο 25χρονες τουρίστριες, από τη Σκανδιναβία και την Κορέα.

Και οι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν έσπασε από τον κεραυνό το αλεξικέραυνο, όπως και τα τζάμια του φυλακίου της Ακρόπολης, θραύσματα από τα οποία και τις τραυμάτισαν.

Οι δύο αλλοδαπές αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ενώ οι δύο αρχαιοφύλακες παραμένουν προληπτικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας θα παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας. Όπως σημειώνει, δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Το δελτίο της ΕΜΥ

Στο μεταξύ, με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε νωρίτερα, η ΕΜΥ ενημερώνει πως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που εκδηλώνονται στην Αττική αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης.

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά μέχρι τις βραδινές ώρες απόψε. Βαθμιαία, ωστόσο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Loading