Εξιχνιάστηκε ομαδική οπαδική επίθεση στη Φθιώτιδα

Την οπαδική επίθεση σε βάρος πέντε ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Απριλίου, στον μετωπικό σταθμό διοδίων Τραγάνας Φθιώτιδας εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Αττικής.

propoli

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του νόμου περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, καθώς και πληθώρα άλλων ατόμων που επέβαιναν σε δύο οχήματα, τύπου βαν, καθώς και σε δύο λεωφορεία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν, με τη χρήση ενός εκ των οχημάτων τύπου βαν, το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι πέντε άνδρες.

Με τη χρήση διάφορων αντικειμένων (ρόπαλα, καδρόνια, αιχμηρά κι άλλα αντικείμενα), οι δράστες τούς αποβίβασαν με τη βία και χτύπησαν τρεις από αυτούς, ενώ στη συνέχεια απέσπασαν προσωπικά τους αντικείμενα και πυρπόλησαν με πυρσούς το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι άλλοι δύο επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή και να αποφύγουν τη σε βάρος τους επίθεση.

Τι διαπιστώθηκε από τον έλεγχο

Όπως διαπιστώθηκε, οι πέντε κατηγορούμενοι, επέβαιναν στα οχήματα τύπου βαν κι επιτέθηκαν πρώτοι στους παθόντες, πριν συνενωθούν με τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στα λεωφορεία. Μετά το πέρας της επίθεσης, όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή επιβιβάστηκαν στα οχήματα και, πραγματοποιώντας αναστροφή, διέφυγαν μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς-Θήβας-Ελευσίνας προς την Αττική.

Όλα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, είχαν μισθωθεί απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας (4 Απριλίου), από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και λεωφορείων, από περιοχές της Αττικής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για πληθώρα αδικημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες.

Loading