Εξώδικο ελλήνων ψαράδων κατά κυβέρνησης

Την πρωτοβουλία να στείλουν εξώδικο στην κυβέρνηση πήραν 36 έλληνες ψαράδες για την κατάσταση που βιώνουν στο Αιγαίο από τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις, όπως επίσης και από την έλλειψη αντίδρασης του Λιμενικού.

propoli

Με την επιστολή του οι αλιείς ζητούν μέτρα προστασίας από την απειλές που δέχονται από τουρκικά πλοία-ακόμη και με βύθιση- και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το Λιμενικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής του ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα.

Θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία.

Η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θάλασσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να “καταλαμβάνει χώρο” με “ειρηνικά μέσα” προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους “χρησικτησίας” θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

 

Loading