ΙΝΤΙΜΕ

Επέμβαση του Δασαρχείου ζητούν στο Μάτι μετά τη βροχή

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Μάτι, άγχωσε ακόμη περισσότερο τους κατοίκους καθώς το ενδεχόμενο πλημμυρών αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανό.

propoli

Εκτός από τις αναθυμιάσεις που δεν επιτρέπουν να παραμείνει κάποιος για πολύ ώρα στην περιοχή, οι κάτοικοι τονίζουν ότι πλέον είναι απαραίτητη η τοποθέτηση κορμοφραγμάτων στα ψηλά σημεία που θα εμποδίσουν τα νερά να πλημμυρίσουν την περιοχή (θυμίζουμε ότι η ΕΜΥ έχει προαναγγείλει βροχές και για την Κυριακή).

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά και πρώην αρχηγός της πυροπροστασίας στην περιοχή, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ News 24/7 πως «το Δασαρχείο θα έπρεπε να έχει ήδη στείλει ξυλοκόπους για να κάνουν φράγματα. Αν αύριο κάνει μια πλημμύρα οι κορμοί θα ταξιδέψουν στη Μαραθώνος και θα πλημμυρίσουν τα πάντα. Το ‘χουμε δει και αυτό».

Όπως εξήγησε η Μ. Μηλά το 2005 οι σύλλογοι των κατοίκων που εκείνοι που είχαν κινηθεί για την προστασία των τόπων τους – με την τοποθέτηση κορμοφραγμάτων. Ο πρόεδεος ενός εξ’ αυτών συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία γιατί δεν είχε εξασφαλίσει άδεια από το Δασαρχείο.

Loading