Εργοδότες στοχοποιούσαν μέσω Facebook, εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους

Σε φοβερές καταγγελίες προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, Δημήτρης Ταχματζίδης μιλώντας στον ρ/σ «Στο κόκκινο» αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργούσαν εργοδότες της περιοχής, οι οποίοι στοχοποιούσαν εργαζομένους που διεκδικούσα τα δικαιώματά τους, αναρτώντας ονόματα στο Facebook προκειμένου να προειδοποιήσουν άλλες επιχειρήσεις.

propoli

«Μας εξόργισε αυτό που συνέβη» τόνισε συγκεκριμένα, ο Δ. Ταχματζίδης και περιέγραψε τον τρόπο με το οποίο ενεργούσαν οι εργοδότες όταν υπήρχε μια διαφορά ενός εργαζομένου για τα δεδουλευμένα και τα ένσημα. «Όταν ο εργαζόμενος ήρθε σε εμάς και διεκδικήσαμε αυτά τα δεδουλευμένα και πήγαμε στην επιθεώρηση εργασίας και κάναμε την εργατική διαφορά, ενώ στην αρχή ο εργοδότης φαινόταν ότι θα συμφωνήσει να καταβάλει τα δεδουλευμένα, ξαφνικά λέει «πηγαίνετε στα δικαστήρια, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τίποτα» τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό πως είχε δημιουργηθεί κλειστή ομάδα στο Facebook με τίτλο «Οι κυνηγημένοι», στην οποία συμμετέχουν περίπου 300 εργοδότες οι οποίοι μέσα από την διαδικασία αυτή, στοχοποιούν τον εργαζόμενο ο οποίος καταγγέλλει και διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Μάλιστα, εργοδότης και μέλος του συγκεκριμένου γκρουπ που διαφωνεί με την τακτική αυτή, ήταν εκείνος που μας αποκάλυψε το τι συμβαίνει».

«Πλέον» ανέφερε τέλος ο πρόεδρος του ΕΚΒ «εξετάζεται πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα νομικά».

Loading