INTIME

Στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία του Λουκμάν

Στο Εφετείο η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, Σαχζάτ Λουκμάν, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

propoli

Οι δύο δράστες, που αντιμετωπίζουν πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης, είναι κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη μεγάλη δίκη για τη Χρυσή Αυγή.

Οι ίδιοι αρνούνται ότι είναι μέλη της Χ.Α., ωστόσο το Πρωτόδικο Κακουργιοδικείο που τους έκρινε ένοχους για τη δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν, δέχτηκε ότι το έγκλημα τελέστηκε με ρατσιστικό κίνητρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος, μαχαίρωσαν τον 27χρονο με επτά μαχαιριές και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν όπλα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Το «ευχαριστώ» του πατέρα

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» είπε στην ελληνική δικαιοσύνη ο πατέρας του Λουκμάν, ο οποίος ήρθε για μια ακόμα φορά από το Πακιστάν για να παρακολουθήσει τη δίκη για τη δολοφονία του γιου του.

Στο δικαστήριο παρέστησαν σήμερα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Ψυχογιός. Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Loading