Ζάκυνθος: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα δύο χωριά

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκεται η Ζάκυνθος, καθώς από νωρίς το απόγευμα καιγόνται τα δάση του νησιού στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαίραδο.

propoli

Μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή είναι η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα – ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής.

Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες ενώ επιχειρούν ρίξεις νερού, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ και ελικόπτερο Έρικσον και 5 υδροφόρες.

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, επιχειρούν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

«Σύμμαχος» των πυρκαγιών, είναι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα.

UPDATE 21:55:

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στη δασική περιοχή Κοιλιωμένος, στο νησί της Ζακύνθου, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου οι φλόγες να μην προσεγγίσουν τους δύο οικισμούς που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι πνέουν στο νησί του Ιουνίου, δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης.

Στο μεταξύ, με το πλοίο της γραμμής, αναμένεται να φθάσουν στις 22.30 δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Πελοπόννησο. Πρόκειται για ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ, πέντε οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Φωτιά και στην Άνδρο

Στις φλόγες «τυλίγεται» από νωρίς το απόγευμα η Άνδρος και πιο συγκεκριμένα η περιοχή Αμμόλοχος, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Loading