INTIME

Ζήτησαν να δουν τον Τσίπρα, συνάντησαν τον… ξάδερφό του

Ολοκληρώθηκε το σημερινό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου.

propoli

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα.

«Θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα»

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο πρόεδρος ομοσπονδιών συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, τόνισε ότι «η σημερινή μας συγκέντρωση είναι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση» και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα».

«Θέλουμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό, ώστε να του μεταφέρουμε τη σημερινή πραγματικότητα από τη ζωή μας την ίδια, από τους συνταξιούχους που εκπροσωπούμε», πρόσθεσε.

«Γράφεται στην ιστορία»

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, χαμένο πάει ό,τι μένει ουδέτερο, ό,τι μένει αδρανές. Είναι παρακαταθήκη αυτό. Γράφεται στην ιστορία αυτό. Τίποτα δεν περνάει και δεν θα περάσει απαρατήρητο από αυτή τη ζωή. Και όχι μόνο δεν θα περάσει απαρατήρητο, αλλά αν θα λυθούν προβλήματα θα είναι εξαιτίας της συμβολής μας και του αγώνα μας».

«Ας βάλουμε ξανά τη σφραγίδα μας εμείς οι συνταξιούχοι σε ό,τι κέρδισαν οι γενιές οι δικές μας κι οι προηγούμενες γενιές μέσα από τον αγώνα μας, μέσα από την πάλη μας. Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα» κατέληξε.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις παρέθεσαν μία σειρά αιτημάτων:

Την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα
Να μην μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας
Να αποδοθούν άμεσα τα Δώρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πορείας, η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας είχε διακοπή, ενώ «κλειστός» ήταν και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Loading