Η απίθανη μέθοδος σπείρας που αποσπούσε χρήματα από ATM

Την μέθοδο που εφάρμοσε σπείρα για να αποσπά χρήματα από ΑΤΜ στη Βόρεια Ελλάδα αποκάλυψε η ΕΛΑΣ μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

propoli

Όπως προέκυψε η σπείρα που διέπραττε κλοπές από ΑΤΜ, εφάρμοζε τη μέθοδο μπλοκαρίσματος της εξόδου των χρημάτων κατά τις αναλήψεις ποσών (Transaction Reversal Fraud – TRF).

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 40χρονου και δύο γυναικών ηλικίας 30 και 25 ετών, όλοι τους αλλοδαποί

Οι δράστες από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές χρηματικών ποσών από ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, έκαναν αναλήψεις χρημάτων με τη χρήση τραπεζικών καρτών (Transaction Reversal Fraud – TRF) ξένης χώρας που διέθεταν, μπλοκάροντας την έξοδο τους, τα οποία αποσπούσαν στη συνέχεια χωρίς να χρεώνονται οι λογαριασμοί τους.

Κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 29.000 ευρώ

Όπως διαπιστώθηκε διέπραξαν συνολικά 24 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών χρημάτων από ΑΤΜ σε Κιλκίς, Ιωάννινα, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας συνολικά πάνω από 29.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την ανακάλυψη συνεργών τους και την εξακρίβωση της συμμετοχής τους σε τυχόν παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Loading