Η Βασιλική Θάνου ζητά… φοροαπαλλαγή!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι… ελληνικό, το γεγονός ότι η νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ζητά φοροαπαλλαγή από το Μισθοδικείο!

propoli

Ειδικότερα, συζητήθηκε στο Μισθοδικείο αίτηση της Βασιλικής Θάνου κατά του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου με την οποία ζητά την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθαρίστου συνολικού φόρου για ένα έτος.

Στην αίτησή της η Βασιλική Θάνου επικαλείται την υπ΄ αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου που έχει κρίνει ότι την φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Εκείνη ζητάει, όμως έχει… καταργηθεί η φοροαπαλλαγή

Η φοροαπαλλαγή βέβαια αυτή έχει καταργηθεί με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση,γεγονός όμως που δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για την σύμβουλο του Πρωθυπουcργού.

Μετά τη συζήτηση της αίτησης της πρώην πρόεδρος του Αρ. Πάγου, το Μισθοδικείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία -λόγω της έως τώρα νομολογίας του- αναμένεται να είναι θετική .

Το ποσό πάντως που επωφελείται από την εν λόγω φοροαπαλλαγή η κ.Θάνου δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Οι συνταξιούχοι μετανάστες στη Βουλγαρία

Loading