ΙΝΤΙΜΕ

Η υπόθεση και η απολογία του Έλληνα… Πιστόριους

Ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας, για την δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου τον Μάρτιο του 2017, μέσα στο πρακτορείο του δράστη στο Μοσχάτο.

propoli

Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε σε ηλικία 24 ετών, παραδέχθηκε στο δικαστήριο πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος. Υποστήριξε ότι ήταν ένας δεσμός μικρής χρονικής διάρκειας κι ο οποίος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 αφού η γυναίκα τον είχε διαβεβαιώσει πως έχει βάλει εμπρός τις διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίου με τον σύζυγό της.

«Ήθελα απλά να τον εκφοβίσω, να δώσω ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Σκέφτηκα πως αν με βρίσει και με προσβάλλει θα βγάλω το πιστόλι για να τον τρομάξω. Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επιτείθετο, ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο» ξεκίνησε την απολογία του ο Βασίλης Τσαγκάρης.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, εξέφρασε τη μεταμέλειά του για ότι έγινε και στη συνέχεια περιέγραψε περιστατικά απειλών και εκφοβισμού που όπως είπε δέχονταν από το θύμα, τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, λόγω της σχέσης που είχε ξεκινήσει με τη σύζυγο του 47χρονου, Κατερίνα.

«Δεν το περίμενα. Της είπα: «Είσαι παντρεμένη έχεις δύο παιδιά» και μου απάντησε πως τα τελευταία επτά χρόνια κοιμάται χωριστά με τον σύζυγό της και πως θα ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου. Με κολάκευσε αυτός ο θαυμασμός. Μετά από λίγες ημέρες την πήρα τηλέφωνο και βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνη το κανόνισε…» είπε.

«Λίγο αργότερα» – είπε ο Παραολυμπιονίκης – «ο σύζυγός της με επισκέφθηκε στο πρακτορείο για να παίξει τζόκερ ο ίδιος και τα παιδιά του».

INTIME

Είχε όπλο μαζί του

Στη συνέχεια της απολογίας του ο Β. Τσαγκάρης, υποστήριξε ότι το θύμα είχε όπλο. «Μου είπε: «Άντε μήπως κερδίσουμε στα λεφτά, γιατί εδώ μέσα άλλοι κερδίζουν στην αγάπη». Μου άφησε ένα τσαντάκι πάνω στον πάγκο επιδεικτικά, το οποίο ήταν ελαφρώς ανοιγμένο. Είχε μέσα όπλο».

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε ακόμα σε συνάντηση που είχε με το θύμα του μέσα στο πρακτορείο στο Μοσχάτο, η οποία όπως είπε διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο 47χρονος ξενοδόχος του ζήτησε όπως υποστήριξε να καταθέσει ως μάρτυρας σε δικαστήριο που είχε με την σύζυγό του, πρόταση την οποία ο Παραολυμπιονίκης αρνήθηκε.

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η πρόταση του έγινε από το θύμα, αφού προηγουμένως ο ίδιος είχε πλησιάσει τον 47χρονο και τον ενημέρωσε πως είχε διακόψει τη σχέση του με την Κατερίνα και πως αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει το χρόνο πίσω, ποτέ δεν θα έκανε κάτι μαζί της και πως σε κάθε περίπτωση υπήρξαν για λίγο εραστές, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους.

«Αυτό που μου λες μου αρέσει. Θέλω να τα πούμε οι δυο μας μόνοι μας» απάντησε – σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο – το θύμα και ακολούθησε η τετράωρη συνάντηση των δύο ανδρών στο πρακτορείο του Παραολυμπιονίκη. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, όταν ανακοίνωσε στο θύμα την απόφασή του να μην καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη που είχε με την εν’ διαστάσει σύζυγό του εκείνος του τόνισε: «Αφού λες πως μετάνιωσες για τη σχέση σου, πρέπει να το αποδείξεις στην πράξη».

Η μοιραία νύχτα

Για το βράδυ του εγκλήματος ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε κλείσει ραντεβού με τον 47χρονο στο πρακτορείο του, διότι το θύμα ήθελε και πάλι να του μιλήσει για το δικαστήριο που τον είχε καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας.

Είχαν προηγηθεί – τόνισε – διάφορα περιστατικά απειλών και εκφοβισμού εναντίον του. «Σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή με απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα το καταγραφικό της κάμερας γιατί σκέφτηκα πως αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία» ανέφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας το εύλογο σχόλιο της προέδρου.

«Δηλαδή μας λέτε ότι σκοπεύατε να βγάλετε το όπλο και δεν θέλατε να υπάρχουν στοιχεία για ότι θα γινόταν εκεί μέσα;!»

INTIME

Συνεχίζοντας ο Β. Τσαγκάρης είπε: «Ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε και άρχισε να μου φωνάζει: «Σακάτη που πήδηξες τη γυναίκα μου, μου κατέστρεψες την οικογένεια και δεν έρχεσαι να καταθέσεις».

«Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπα μέσα μου «να δεις που μου πούλησαν κρότου»!

Άμεση ήταν κι εδώ η ερώτηση – επισήμανση της προέδρου: «Συγγνώμη, είχατε μόλις πυροβολήσει και αυτό σκεφτήκατε;»

Όπως ανέφερε ο Παραολυμπιονίκης δεν περίμενε το θύμα να αμυνθεί και να προσπαθήσει να του αφαιρέσει το όπλο, ενώ επανέλαβε πως μοναδικός σκοπός του ήταν να τον τρομάξει.

«Μου είπε με χτύπησε και τότε εγώ είδα τα αίματα. Το θύμα πήρε τηλέφωνο την αστυνομία…» Στο σημείο αυτό ο κατηγορούμενος ανέφερε «πέσανε ακόμη δύο πιστολιές». Ακολούθησαν και άλλες ενώ ο κατηγορούμενος έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του μαγαζιού και να φύγει.

«Πλέον δεν άκουγα τίποτα, μόνο μια σιωπή, τον είδα ξαπλωμένο ανάσκελα με αίματα στο κεφάλι του. Ανέπνεε βαριά όπως κάποιος που ξεψυχάει. Άνοιξα τα ρολά του μαγαζιού και βγήκα. Ενστικτωδώς πάτησα το κουμπί για να κλείσουν. Πήγα στο σπίτι και ήξερα ότι θα έρθει η αστυνομία, πράγμα που έγινε. Ήρθαν σπίτι μου και τους είπα ότι εγώ το έκανα» κατέληξε ο Παραολυμπιονίκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Ιουνίου με την αγορευσή της εισαγγελέως της έδρας.

Loading