Ιατροδικαστής: «Στο Μάτι κάηκαν ζωντανοί»

Στην αποκάλυψη ότι οι περισσότεροι στο Μάτι καήκαν ζωντανοί προχώρησε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.

propoli

Όπως τόνισε μέχρι στιγμής έχουν γίνει 74 με 75 νεκροτομές και κατά κύριο λόγο η αιτία θανάτου είναι η φωτιά.

Ο κ. Μπογιώκας εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, ενώ τόνισε με έμφαση ότι ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση στα χρόνια της δουλειάς του.

«Τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα»

«Ζούμε τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που έρχονται εδώ, αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι, ζούμε το δράμα. Σε συνεργασία με τους γενετιστές προσπαθούν να κάνουμε τη δουλειά μας για να αποδοθεί όπως γίνεται δικαιοσύνη. Για εμάς σήμερα ήταν η πιο δύσκολη ημέρα» ανέφερε στις τηλεοπτικές κάμερες. Και πρόσθεσε: «Κάποια είναι καμένοι με εγκαύματα αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα. Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν, πρέπει να γίνει εξέταση DNA από τα εργαστήρια. Ήδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσει ώρες, ακόμη και μέρες».

«Χειρότερα και από “Ήλιος”»

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Για μένα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση στα χρόνια της δουλειάς μου. Δεν είχε καμία σχέση, το “Ήλιος” ήταν ψυχολογικά αναμενόμενο επειδή ήταν αεροπορική τραγωδία. Είναι χειρότερα και από το Σάμινα. Εδώ μέσα σε ελάχιστη ώρα χάθηκαν τόσες ζωές. Οι περισσότεροι στο Μάτι, κάηκαν ζωντανοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Loading