Ιερώνυμος σε Βούτση: «Να μην γίνουν ξανά τα ίδια λάθη»

Με τη φράση-προτροπή «να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη όλοι μας» απάντησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος στην αναφορά του Νίκου Βούτση περί εξόδου από τα μνημόνια και τύχη την οποία πλέον κρατάμε εμείς σαν χώρα στα χέρια μας.

propoli

Οι κ.κ Ιερώνυμος και Βούτσης συνομίλησαν για αρκετή ώρα πριν τον αγιασμό για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο, με τον πρόεδρο της Βουλής να αναφέρεται και στην παρουσία της ιεραρχίας της εκκλησίας στην αρχή κάθε συνόδου  της Βουλής.

«Αν και δεν είναι  θεσμοποιημένη είναι  ισχυρά παραδοσιακά υπαρκτή και την σεβόμαστε σαν τέτοια στην αρχή κάθε συνόδου».

Ο κ.  Βούτσης επεσήμανε ακόμα στον αρχιεπίσκοπο ότι δεν είχαμε συνηθίσει να ολοκληρώνεται μια τετραετία και να μπαίνουμε στην τέταρτη σύνοδο της  Βουλής.

«Ούτε εσείς ούτε εμείς είχαμε συνηθίσει να μπαίνουμε σε τέταρτη  σύνοδο, θα είναι μία σύνοδος προεκλογική εκ των πραγμάτων αφού έχουμε τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τις εθνικές εκλογές προς το τέλος αυτής της συνόδου».

 

Loading