INTIME

Κάθειρξη 95 ετών στον Κώστα Πάσσαρη

Με την επιβολή βαριάς ποινής κάθειρξης στον περιβόητο πλέον κακοποιό, Κωνσταντίνο Πάσσαρη, ολοκληρώθηκε η μια από τις τρεις δίκες που ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, με απόντα το βασικό κατηγορούμενο.

propoli

Κι αυτό γιατί οι ρουμανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα έκδοσής του στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι Πάσσαρης εκτίει στη Ρουμανία ποινή δις ισόβια για δύο ανθρωποκτονίες που διέπραξε εκεί.

Τη Μεγάλη Τρίτη (23/4) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας έκρινε ένοχο τον Κωνσταντίνο Πάσσαρη για δέκα απόπειρες ανθρωποκτονίας, σε βάρος αστυνομικών, σε συμπλοκή που είχε γίνει στην Πλατεία Βάθη κατά την επιχείρηση σύλληψής του, και του επέβαλε συνολικά 95 χρόνια κάθειρξη.

Ο φόνος των δύο αστυνομικών από τον Πάσσαρη

Παράλληλα, ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών, το 2001, κατά την απόδραση του Κ. Πάσσαρη από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως υποστήριξαν οι μάρτυρες στο δικαστήριο, δεν είχαν ληφθεί τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή του, παρά το γεγονός ότι τα συνοδευτικά έγγραφα ανέφεραν ότι επρόκειτο για επικίνδυνο κακοποιό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι ο κακοποιός έφερε πάνω του όπλο με το οποίο σκότωσε τους δύο αστυνομικούς.

Ο ίδιος ο Πάσσαρης εκπροσωπείται στο δικαστήριο από συνήγορο ο οποίος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής (των συγγενών των δυο αστυνομικών), υποστήριξε ότι ο πελάτης του έχει μεταμεληθεί και είναι σήμερα ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο.

Loading