Καιρός: Χειμερινό σκηνικό μέχρι και την Κυριακή

Επιμένει σε χειμωνιάτικο φόντο ο καιρός έως το τέλος του μήνα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που από το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε νοτιοδυτικά της Κρήτης κινείται  αργά ανατολικά και ενισχύεται.

propoli

Αυτό, σύμφωνα με τον κόμβο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σημαίνει πως μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου θα επικρατούν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (κυρίως στα ανατολικά και νότια), σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο (κατά τόπους 9-10 μποφόρ) και ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για ακόμα μία φορά την Κρήτη.

Σήμερα, Πέμπτη, οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες που εκδηλώνονται στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, θα περιοριστούν από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή

Την Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στις νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με την Κρήτη να δέχεται μεγάλους όγκους νερού, ενώ και στα ορεινά της αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Ο καιρός το Σ/Κ

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα σημειώσει ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά κι ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά στα κεντρικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, ενώ στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και θα είναι κατά περιόδους σχετικά έντονες.

Δείτε επίσης: Πανελλαδικές: Με Νέα Ελληνικά ξεκινά το πρόγραμμα – Δείτε αναλυτικά

 

Loading