Καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία του Μ. Παπαγεωργίου

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα.

propoli

Μάλιστα στο ακροατήριο επικράτησε ένταση, όταν ο κατηγορούμενος απηύθυνε ερώτηση στην ξαδέλφη του θύματος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή της ίδιας αλλά και της μητέρας του Μάριου που του φώναξε: «Είσαι ψεύτης και δολοφόνος. Πες μου επιτέλους που έχεις θάψει το παιδί μου».

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας, ξαδέρφη του Μάριου, υποστήριξε ότι ο βασικός κατηγορούμενος με τη σύζυγό του εμφανίζονταν ως φίλοι της οικογένειας και απέτρεπαν τη μητέρα του Μάριου, αλλά και τους συγγενείς του από το να δηλώσουν την εξαφάνιση του στις αρχές.

«Η θεία μου πήγε στην αστυνομία όταν άρχισε να υποψιάζεται, όπως όλοι μας, ότι ο κατηγορούμενος και η οικογένειά του δεν ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν. Εμπιστευόμασταν έναν άνθρωπο που έλεγε ότι είναι ο Θεός. Η θεία μου άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν σε κάποιο από τα τηλεφωνήματα με τους απαγωγείς, μου είπε ότι η φωνή της φάνηκε γνωστή» τόνισε η μάρτυρας.

Η ξαδέλφη του Μάριου κατέθεσε επίσης, ότι όταν η μητέρα του 26χρονου είπε στον κατηγορούμενο ότι τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει για να τα δώσει στους απαγωγείς ήταν προσημειωμένα, εκείνος άρχισε να φωνάζει.

Στην κατάθεσή του, ο θείος του Μάριου, υποστήριξε μεταξύ άλλων:

«Στις 11/08/2012 με παίρνει τηλέφωνο η Βαρβάρα και μου είπε ότι απήγαγαν τον Μάριο. Πρέπει να βρεθούν 620.000 ευρώ μου είπε. Όταν πήγα στο σπίτι του κατηγορούμενου και τον ρώτησα τι συμβαίνει με τον Μάριο, μου είπε ότι ο Μάριος παίρνει ναρκωτικά και χρωστάει αυτό το ποσό. «Με πίστωση τα έπαιρνε; Κι εσύ που το ξέρεις;  Τον ρώτησα. «Έχω διαίσθηση» μου απάντησε».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε πει στην μητέρα του Μάριου ότι ο βασικός κατηγορούμενος ή είναι εκείνος που έχει κάνει την απαγωγή ή είναι ντίλερ των απαγωγέων. «Δεν το πιστεύω μου είπε. Του είχε τυφλή εμπιστοσύνη. Εγώ αυτή την εικόνα είχα. Είχα υπόνοιες γιατί μας απέτρεπε να πάμε στην αστυνομία, ήξερε το ακριβές ποσό που ζητούσαν και επειδή έλεγε ότι ο Μάριος, παίρνει ναρκωτικά» είπε ο μάρτυρας.

Αναφέρθηκε ακόμα και σε ένα τηλεφώνημα που έμαθε ότι είχε γίνει μεταξύ της γιαγιάς του Μάριου και του βασικού κατηγορούμενου. «Τον 15αύγουστο ο κατηγορούμενος πήρε τηλέφωνο τη γιαγιά του Μάριου για να της ευχηθεί. Εκείνη του είπε «φέρε μου το παιδί» κι εκείνος τότε απάντησε: «έκανε μαγκιές το παιδί και το τακτοποιήσαμε». Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του  για τις 16 Ιανουαρίου .

Loading