INTIME

Καταθέτει σήμερα ο Ηλίας Ψινάκης για τις φωτιές

Καταθέτει σήμερα ο Ηλίας Ψινάκης, ως Δήμαρχος Μαραθώνα στο πλαίσιο της έρευνας για τις αιτίες που προκάλεσαν  την εθνική τραγωδία από  τις φωτιές στην Ανατολική Αττική.

propoli

Χθες, από την εισαγγελέα που διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση των τυχόν ποινικών ευθυνών εξετάστηκε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, μίλησε για «σκηνικό συγκάλυψης των πραγματικά υπεύθυνων» και αποποιήθηκε κάθε ευθύνης λέγοντας ότι, «ο δήμος δε φέρει κανένα βάρος».

Νομικά αναμένεται να κινηθούν οι συγγενείς των θυμάτων

Στο μεταξύ νομικά αναμένεται να κινηθούν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, ζητώντας από την πλευρά τους να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους.

Συγκεκριμένα, οι συγγενείς τουλάχιστον 20-25 εκ των θυμάτων αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του Δημοσίου για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Ήδη μέσω δικηγόρων και νομικών συμβούλων έχουν κινηθεί οι διαδικασίες και έτσι πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτοι ορισμοί  ειδικών πραγματογνωμόνων.

Σε οτι αφορά την έρευνα που ήδη διενεργείται, έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία  όρισε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα (πυραγό) και ζήτησε την άμεση περαίωση της αυτοψίας από την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας ως προς τα αίτια και τις πιθανές ευθύνες για την φονική πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας. Ο τελευταίος ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

Loading