INTIME

«Καταπέλτης» για τον πατέρα της Άννυ ο εισαγγελέας

«Καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο πατέρα της φρικτά δολοφονημένης μικρής Άννυ ήταν ο Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθήνας.

propoli

Στην αγόρευσή του για το πρωτοφανές, όπως το χαρακτήρισε, έγκλημα πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, λέγοντας ότι τεμάχισε το παιδί του μέσα στο σπίτι τους με το ίδιο μαχαίρι που το σκότωσε.

«Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική μάς οδηγούν στο ότι υπαίτιος είναι ο κατηγορούμενος. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ. Ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να τεμαχίσει το παιδί και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε», τόνισε ο εισαγγελέας .

Ο αποτροπιασμός του εισαγγελέα

Στην ανθρώπινη αγόρευσή του, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε ακόμα και στα συναισθήματα που του προκάλεσε αυτό το αποτρόπαιο, κτηνώδες έγκλημα σε βάρος ενός αθώου παιδιού. Είπε ενδεικτικά:

«Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη, η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ένα κοριτσάκι πέντε χρόνων, που αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς.

Πραγματικά, μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, και την ξαναείδα μετά από 15 μέρες. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις.

Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός».

Επιεικής με τη μητέρα

Για τη μητέρα της μικρής Άννυ, που εκείνες τις ημέρες έλειπε στο εξωτερικό και είχε εμπιστευθεί το παιδί στο ναρκομανή πατέρα του και κατηγορείται και η ίδια για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ο εισαγγελέας είχε την γνώμη ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα.

«Δεν προέκυψε», είπε, «ότι γνώριζε πως έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα».

Επιεικής ήταν και με το συγκατηγορούμενο και φίλο του πατέρα της Άννυ, αφού πρότεινε την απαλλαγή του από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και την ένοχη του μόνο για τον τεμαχισμό.

«Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν αυτός δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε. Κάνεις μας δεν θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Αννυ, δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία» επεσήμανε σχετικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Loading