Στο κενό η προσφυγή των αδερφών Αγγελόπουλου κατά του πατέρα τους

Απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας οι προσφυγές των αδερφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, που ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστικό συμπαραστάτη ο πατέρας τους, Κωνσταντίνος.

propoli

Στις σχετικές προσφυγές τους, τα δύο αδέλφια έκαναν λόγο για επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του πατέρα τους, που τον  καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις οικονομικές υποθέσεις του.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο ζητούσαν να ανατεθεί σε εκείνους να ενεργούν  για τη διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Αγγελόπουλου

Το δικαστήριο όμως, με το σκεπτικό ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος «είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των υποθέσεών του», απέρριψε τις σχετικές προσφυγές.

Παράλληλα, με την απόφαση καταρρίπτονται και οι ισχυρισμοί των υιών Αγγελόπουλου «περί της καταπάτησης της υγείας του πατρός τους» για τους οποίους αναφέρεται ότι «δεν αποδείχθηκαν βάσιμοι, δεδομένου ότι ουδόλως προέκυψε ότι ο τελευταίος αδυνατεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον».

Υπενθυμίζεται ότι όταν έγινε γνωστή η κίνηση αυτή των παιδιών του, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε χαρακτηρίσει με ανακοίνωσή του ως «ψευδή» όσα υποστήριζαν τα δύο αδέρφια, ενώ και ο νομικός του εκπρόσωπος  είχε τονίσει, πως ο πελάτης του έχει «απολύτως σώας τας φρένας του».

Loading