Κινηματογραφική ταινία η διάσωση Κινέζων από τη Λιβύη το 2011

Ως μεγάλη ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Κρήτης στην Κίνα αλλά και παγκοσμίως νοείται η κινηματογραφική ταινία που πρόκειται να γίνει για τη διάσωση των χιλιάδων Κινέζων πριν 7 χρόνια από την εμπόλεμη τότε Λιβύη στην Κρήτη και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

propoli

Για την κινηματογραφική παραγωγή ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Κινεζικής Κυβέρνησης στους τομείς του Πολιτισμού, Βιομηχανίας, Επενδύσεων Λι Χουέϊ, στελέχη της κινηματογραφικής εταιρείας παραγωγής και η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Πεκίνο Πελαγία Καρπαθιωτάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης διαβεβαίωσε την Κινεζική αντιπροσωπεία ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα είναι αρωγοί για την ολοκλήρωση της κινηματογραφικής ταινίας.

Όπως αναφέρθηκε, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019 και η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020 αρχικά στην Κίνα ενώ θα υπάρξει και διεθνής διανομή.

Ο κ. Λι Χουέϊ προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας το 2020, επισημαίνοντας  ότι η ταινία θα ενισχύσει τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κρήτη από την Κίνα.

Οι Κινέζοι ευχαριστώντας για την συνεργασία-φιλοξενία εξέφρασαν τέλος τον θαυμασμό τους για την φύση, το περιβάλλον της Κρήτης και το μοναδικό όπως ανέφεραν κλίμα του νησιού.

Loading