Κλήση και στον Μάριο Σαλμά από τον εισαγγελέα – Θα ζητήσει προθεσμία

Κλήση του Μάριου Σαλμά για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να καταθέτει ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής πράξης που συνδέεται με αποκαλούμενο ως σκάνδαλο των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων οι οποίες γίνονταν σε διαγνωστικό κέντρο της οικογένειάς του και φέρεται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΠΥ με περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ.

propoli

Ο κ. Σαλμάς αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να ετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που είχε αποσταλεί στη Βουλή προκειμένου να κριθεί το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του ( το οποίο και έγινε δεκτό):

* «Διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του νυν βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, Μάριου Σαλμά, ιατρού (ορθοπεδικού) για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας ,κατά συναυτουργία, κατ΄ εξακολούθηση, σε απιστία σχετική με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου , εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ , κατά συναυτουργία και κατά μόνας». Μάλιστα οι εισαγγελείς στην παραγγελία του κάνουν αναφορά και στην επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608 /50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ως φυσικοί αυτουργοί της κακουργηματικής απιστίας, φέρτονται τότε τότε αρμόδιοι του ΕΟΠΠΥ (Διοικητές, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, επιληφθέντες υπάλληλοι εκκαθάρισης κλπ.) καθώς και άλλοι ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα (το ένα ήταν της οικογένειας Σαλμά) και διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από 15.6.15 ως 31.8.16 καταβλήθηκαν για «εκτέλεση διαγνωστικής αρθροσκόπησης σε ιατρείο» 554.458 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά εκ των οποίων τα 543, η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή, συνταγογραφήθηκαν από τον ίδιο τον γιατρό Μάριο Σαλμά και στα οποία διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι από τα 363 παραπεμπτικά του πρώτου παρόχου υγείας (της οικογένειας Σαλμά) δεν φέρουν καθόλου υπογραφή ασφαλισμένου και τα 109 από αυτά δεν φέρουν καν την σφραγίδα του εν λόγω διαγνωστικού εργαστηρίου. Το δεύτερο ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο εμπλέκεται καθώς είχε υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζοντας να εκτελεί τα σχετικά παραπεμπτικά του διαγνωστικού κέντρου της οικογένειας Σαλμά κατά το χρονικό διάστημα από 25/4/206 -31/8/2016 .

Loading