Κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Κοινή διακλαδική άσκηση με την ονομασία «Μέδουσα 8», στην Αίγυπτο, πραγματοποίησαν Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτος με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των συμμετεχουσών χωρών. Την άσκηση παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας.

propoli

Συγκεκριμένα, στην Αίγυπτο παρευρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη και τον Επιτελάρχη ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μασούρα ως εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΣ.

Στην άσκηση συμμετείχαν ως παρατηρητές και 6 χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία).

Οι δραστηριότητες της DV Day πραγματοποιήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας και περιελάμβαναν επίδειξη αμφίβιας ενέργειας, επιχειρήσεις εγγύς αεροπορικής υποστήριξης και επιθετικών ελικοπτέρων, ρίψη αλεξιπτωτιστών και πυρά επιφανείας.

Τις δραστηριότητες της DV Day παρακολούθησαν επίσης οι Υπουργοί Άμυνας της Αιγύπτου, General Mohamed Zaki και της Κύπρου, Σάββας Αγγελίδης.

Εξετάστηκε η ενίσχυση της «Μέδουσας»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο περιθώριο της DV Day, είχε διμερείς επαφές τόσο με τον Αιγύπτιο όσο και με τον Κύπριο ομόλογό του. Διαπιστώθηκε η συνεχώς βελτιούμενη διμερής αμυντική συνεργασία, όπως προκύπτει από τη συστηματική πραγματοποίηση της ασκήσεως ‘’ΜΕΔΟΥΣΑ’’ τα τελευταία τρία χρόνια. Παράλληλα, εξετάσθηκε η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσής της, στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των Ειδικών Δυνάμεων, της ανταλλαγής πληροφοριών και της αμυντικής βιομηχανίας.

Loading