Κρήτη: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων στην Κρήτη λόγω των ισχυρών ανέμων, που καθιστούν μη ασφαλείς τις προσγειώσεις αεροσκαφών.

propoli

Συγκεκριμένα, δύο πτήσεις από την Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθούν το πρωί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, τελικά δεν κατάφεραν να προσγειωθούν και επέστρεψαν στην Αθήνα.

Επίσης η πτήση των 08:40 της Ολυμπιακής από Αθήνα για Χανιά ακυρώθηκε, ενώ ακυρώθηκε και η πτήση των 09:15 από Χανιά για Αθήνα.

«Δύσκολη η μέρα»

«Δυστυχώς οι ριπές των ανέμων δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους πιλότους και αναγκαστικά γύρισαν πίσω στην Αθήνα. Ωστόσο, η πτήση που ήρθε από Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε κανονικά», αναφέρει μιλώντας στον Τύπο, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γ. Πλιάγκας ενώ παράλληλα τόνισε πως η ημέρα θα είναι… δύσκολη.

«Σήμερα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και εκτιμώ ότι θα ακυρωθούν κι άλλες πτήσεις στην Κρήτη. Όλα εξαρτώνται από τις ριπές του ανέμου την ώρα που το εκάστοτε αεροπλάνο είναι έτοιμο για προσγείωση ή απογείωση», επεσήμανε.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Μπήκαν μεθυσμένοι στο νοσοκομείο και τα… έσπασαν

Loading