Συστάσεις στην κυβέρνηση από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Λάβρα κατά του πολιτικού συστήματος που χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης είναι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Με ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος στην παρεμβατική διάθεση των στελεχών της.

propoli

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση, που είναι προφανές ότι εκδόθηκε με αφορμή την επιθυμία του Παύλου Πολάκη για φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων ώστε να ξανακερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές υπουργού της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης:
  • Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και
  • Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».
Την ανακοίνωση υπογράφουν για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο πρόεδρος, Ελευθέριος Μιχαηλίδης και η γενική γραμματέας, Κέλλυ Θεολογίτου.

Loading