Λέσβος: Μολότοφ από ανήλικους σε οικογένειες Σύρων

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Μυτιλήνη, όταν δύο ανήλικοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον προσφυγικών οικογενειών (και συγκεκριμένα Σύρων) που είχαν κατασκηνώσει σε πάρκα της πόλης.

propoli

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες περίπου στις 2 τα ξημερώματα, δύο 17χρονοι έριξαν βόμβα μολότοφ εναντίον οικογένειας Σύρων που διέμεναν προσωρινά σε σκηνή εντός του δημοτικού κήπου. Η ανάφλεξη της βόμβας μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός μέλους της οικογένειας, το οποίο και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Περίπου δεκαπέντε λεπτά αργότερα, οι ίδιοι δράστες που φέρονται να επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επανέλαβαν την πράξη τους εναντίον άλλης οικογένειας Σύρων που είχαν βρει καταφύγιο στο πάρκο Χατζηδήμου.  Από λάθος των δύο νεαρών η βόμβα έπεσε σε κατασκευή από τούβλα μέσα στο πάρκο, αναφλέχθηκε και η καύσιμη ύλη διαχύθηκε προς οικογένεια Αφγανών που κοιμόταν παραδίπλα χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Οι δύο ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς κάμερες ασφαλείας στις περιοχές όπου έδρασαν κατέγραψαν τα γεγονότα. Μάλιστα κατά την απολογία τους ομολόγησαν τις πράξεις τους και αύριο το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις.

Loading