Μάτι: Νέο βίντεο λίγο μετά την καταστροφή

Τις τραγικές στιγμές που βίωσαν οι κάτοικοι από το Μάτι λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς έρχεται στο φως μέσα από το βίντεο που τράβηξε και έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Βερυκοκίδης.

propoli

Δεκάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στα βράχια και καλύπτοντας το πρόσωπο τους με ρούχα προσπαθούν να προστατευτούν από τον καπνό και τον πολύ δυνατό αέρα που πνέει στην περιοχή.

Όπως περιγράφουν στην κάμερα,  πολλοί γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τις φλόγες και μάλιστα υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα.

Ηλικιωμένοι προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να αναπνεύσουν, μητέρες προσπαθούν να καθησυχάσουν τα παιδιά τους, ενώ αρκετοί επιχειρούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Στους 91 οι νεκροί, 25 οι αγνοούμενοι

Στους 91 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και στους 25 οι αγνοούμενοι σύμφωνα με την τελευταία διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ολοκληρώσει την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ 28 σάκοι με σορούς ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση (μπορεί να περιέχουν παραπάνω από ένα DNA έκαστος ή περισσότεροι σάκοι να έχουν ένα DNA).

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής.

Loading