Μάτι: Προσπάθεια για να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια των κατοίκων στο Μάτι προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή.

propoli

Τα συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών προσπαθούν να καθαρίσουν δρόμους και αυλές, την στιγμή που έχει ξεκινήσει η καταβολή του έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος των πληγέντων και του επιδόματος για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών, ύψους 1.200 ευρώ το οποίο χορηγείται χωρίς να απαιτείται επιπλέον αίτηση.

Το επίδομα των 5.000 ευρώ, μέχρι στιγμής έχει καταβληθεί σε 863 νοικοκυριά, ενώ εκείνο των 8.000 ευρώ σε 31 επιχειρήσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά τη χθεσινή, δωδέκατη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, υποβλήθηκαν 3.667 αιτήσεις για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Στους 94 οι νεκροί

Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ 31 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εκ των οποίων οι πέντε διασωληνωμένοι. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται οκτώ. Το εξάχρονο αγοράκι παραμένει νοσηλευόμενο αλλά εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Επιπλέον, μέχρι στιγμή έχουν ταυτοποιηθεί 81 νεκροί, ενώ δύο σοροί έχουν παραμείνει αταυτοποιήτοι, καθώς δεν έχουν βρεθεί συγγενείς, ενώ έντεκα άνθρωποι έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία της Αττικής.

Loading