Μάτι: Τα πρακτικά της Πυροσβεστικής ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Όλα τα πρακτικά από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής τις ώρες της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική ζητούν να λάβουν και οι συγγενείς των θυμάτων.

propoli

Ο δικηγόρος των οικογενειών Αντώνης Φούσας και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Ανδριανός Γκουρμπάτσης έχουν καταθέσει σχετική αίτηση στην Εισαγγελία Αθήνας στην οποία μόλις χθες απεστάλη ο κατάλογος με τα στοιχεία των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Όπως έχει άλλωστε γίνει γίνει γνωστό, οι εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς και τις ευθύνες αρμοδίων αρχών για την κατάσβεση της και τη διάσωση των πολιτών έχουν ζητήσει από την πυροσβεστική να διαβιβάσει τα πρακτικά, στα οποία υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, εκείνες τις μοιραίες ώρες της 23ης Ιουλίου.

Στους εισαγγελείς θα πρέπει να διβιβαστούν το συντομότερο δυνατό όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους, οι θέσεις που είχαν λάβει τα πυροσβεστικά οχήματα, οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες οι οποίοι  βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.

Μέχερι το τέλος της εβδομάδας άλλωστε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των βασικών μαρτύρων από όλους τους εμπλεκομενους φορείς που κλήθηκαν να δώσουν την μαρτυρία τους στο πλαίσιο της μεγάλης και κατεπέιγουσας έρευνας, που διενεργεί για τον εντοπισμό των υπευθύνων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Έπονται οι καταθέσεις των συγγενών

Στη συνέχεια, οι εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα θα κλητεύσουν ως μάρτυρες τους συγγενείς των θυμάτων.

Οι καταθέσεις των οικείων των θυμάτων θα ληφθούν με εισαγγελικη παραγγελία από τα κατα τόπους αστυνομικά τμήματα .

Υπενθυμίζεται ότι η αυτοψία που διενήργησαν οι ίδιοι οι ειςαγγελείς στον τόπο της τραγωδίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και κράτησε πάνω από 6 ώρες.

Στο μεταξύ σημερα εξετάστηκε από τους εισαγγελείς ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Στη δικαιοσύνη αναμένεται να διαβιβαστεί και ο  φάκελλος με το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει η Πυροσβεστική από  τη δική της έρευνα.

Loading