Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος Ραφήνας στο υπόμνημά του για το Μάτι

Έγγραφες εξηγήσεις (υπόμνημα) εβδομήντα σελίδων υπέβαλε στους εισαγγελείς που διενεργούν τη μεγάλη έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι, ο δήμαρχος Ραφήνας Β. Μπουρνούς.

propoli

Ο δήμαρχος Ραφήνας είναι ένας από τους 20 υπόπτους που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις (ανωμοτί κατάθεση) για πράξεις ή παραλείψεις τους πριν και κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Ανάμεσα στην ομάδα των είκοσι είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ αλλά και της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.

Τι ισχυρίζεται ο δήμαρχος Ραφήνας

Το υπόμνημα του δημάρχου Ραφήνας χωρίζεται σε τρία κεφάλαια στα οποία αναλύονται οι ενέργειές του πριν από τη φονική πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια αυτής, αλλά και μετά την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 70 σελίδες περιγράφει την οργάνωση του δήμου Ραφήνας σχετικά με την πυρασφάλεια, την έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, τον καθαρισμό των οικοπέδων, την πιστοποίηση των εθελοντών, προκειμένου να καταδείξει ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ο κ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι βρέθηκε ο ίδιος στην Πεντέλη, πήρε μέρος στην πυρόσβεση εγκαταλείποντας το σπίτι του –το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από τη φωτιά– ενώ μετά το τραγικό συμβάν αναφέρεται στην τιτάνια προσπάθεια που έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, όπως την παροχή των επιδομάτων και την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας.

Loading