INTIME

Μετατροπή των Διαβατών σε μία νέα Ειδομένη

Μία νέα Ειδομένη δίχως ίχνος υπερβολής θυμίζει η δομή των Διαβατών, με τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί να έχουν δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό.

propoli

Εκτός από τα συχνά επεισόδια που ξεσπούν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι πρόσφυγες δηλώνουν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί, έως ότου μπορέσουν να μετακινηθούν μέχρι τα σύνορα.

Για τη δημιουργία της έντασης ωστόσο  τον μεγαλύτερο ρόλο έπαιξαν τα… fake news και η ψευδής πληροφόρηση επιτήδειων προς τους πρόσφυγες περί άνοιγμα συνόρων από την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της σκόπιμης παραπληροφόρησης ήταν η συγκέντρωση πλήθος κόσμου στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να ταξιδέψουν μέχρι τα σύνορα και από εκεί σε διάφορες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις πάντως των αρμοδίων να επιστρέψουν στις δομές που φιλοξενούνται, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, και την προσπάθεια να τους πείσουν ότι δεν μπορούν να μεταβούν στα σύνορα, πολλοί από αυτούς παραμένουν εκεί.

Την Παρασκευή μάλιστα η κατάσταση στα Διαβατά ήταν αποπνικτική, καθώς εκατοντάδες άτομα συγκέντρωσαν σκουπίδια τα οποία εν συνεχεία έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα ο χώρος να σκεπαστεί από πυκνούς καπνούς και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

 

Loading