Μετρούν τις πληγές από τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη

Σε 66 προσαγωγές προχώρησε, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, στις συγκεντρώσεις και πορείες για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ στη συνέχεια οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

propoli

Συνολικά τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων αστυνομικοί.

Δεκάδες προσαγωγές έγιναν όμως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μετά από εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν τις εκδηλώσεις για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Στο έλεος των ταραξιών βρέθηκαν για άλλη μία χρονιά η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Αγρίνιο, ο Βόλος και πολλές άλλες πόλεις.

Στα Εξάρχεια, όπου επικράτησε το χάος, κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταλάβει από νωρίς ταράτσες πολυκατοικιών, από όπου και εκτόξευαν βόμβες μολότωφ.

Από τις μολότοφ έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Συνολικά τρεις οι τραυματίες από τα επεισόδια στην Αθήνα

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό,  ένας από τους τρεις τραυματίες, έχει συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από τη ναυτική φωτοβολίδα που τον χτύπησε.

Εκτεταμένα επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Σε συνολικά 52 προσαγωγές ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αστυνομία.

Αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 52 άτομα, εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τα 15.

Η αρχή των επεισοδίων έγινε από την Εγνατία οδό στο ύψος του Συντριβανίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ, με βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Οι κουκουλοφόροι πυρπόλησαν και κάδους απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, ομάδα κουκουλοφόρων εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι. Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο εργοτάξιο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν περιμετρικά του ΑΠΘ για αρκετή ώρα, με τους κουκουλοφόρους να χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τον χώρο του πανεπιστήμιου, να εξέρχονται από αυτόν εξαπολύοντας επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ και στη συνέχεια να επιστρέφουν και πάλι στο ΑΠΘ.

Περίπου 20 προσαγωγές στον Βόλο

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν χθες και στον Βόλο, όταν ομάδες αναρχικών και κουκουλοφόρων αμέσως μετά τις πορείες, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλεως και στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, επενέβησαν από την πρώτη στιγμή και ακολούθησαν συγκρούσεις για να περιορίσουν την δράση και τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ από τις αναθυμιάσεις των καμένων ελαστικών η ατμόσφαιρα επί ώρες ήταν αποπνικτική και εκλήθη σε αρκετές περιπτώσεις το ΕΚΑΒ για να παράσχει βοήθεια σε κόσμο που εγκλωβίστηκε στην περιοχή των σοβαρών επεισοδίων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έγιναν τουλάχιστον 20 προσαγωγές.

Αγρίνιο: Ανταλλαγή μολότοφ και δακρυγόνων -10 προσαγωγές

Δέκα προσαγωγές έγιναν χθες στο Αγρίνιο, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ακολούθησαν οι προσαγωγές.

Loading