INTIME

Μικροένταση στη Βουλή στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Μικροένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών με μέλη της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, με φοιτητές και μαθητές, ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών.

propoli

Με αφετηρία τα Προπύλαια, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου κατά διαστήματα ομάδες ατόμων επιχείρησαν ανεπιτυχώς να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, επί της λεωφόρου Αμαλίας, στα σκαλιά δίπλα από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αλλά και δίπλα από το πάρκινγκ της Βουλής. Τα ΜΑΤ τούς απώθησαν, ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών.

Γύρω στις 16:00, οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά έξω από τη Βουλή, με τελική κατάληξη προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελεί υπό κατάληψη.
ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (11:00-14:00 για τον πρωινό, 14:00-17:00 για τον απογευματινό και τις τρεις πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων τους στη συγκέντρωση.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι το νέο σύστημα διορισμών-προσλήψεων «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια

Στο μεταξύ, σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα κριτήρια μοριοδότησης που θα ισχύουν στο νέο σύστημα μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών, που ανέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρσηκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Loading