INTIME

Νέα προθεσμία για τον Γ. Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

Στις 22 Οκτωβρίου θα απολογηθούν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

propoli

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του προσήλθαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα συνοδευόμενοι από τον συνήγορο τους, Άρη Χαραλαμπάκη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν έκανε καμία δήλωση για την κλήση του από τις δικαστικές αρχές και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης, που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι “πληρώνει” το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς τα νέα στοιχεία που φτάνουν ενώπιον τους σχετικά με τον πρώην υπουργό τα διαβιβάζουν στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται  ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα το ποσό της νομιμοποίησης, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δηλαδή που φέρεται να τέλεσε ο πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ κατά την κατηγορία η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Loading