«Οι διχογνωμίες προκάλεσαν το ξήλωμα της διοίκησης της ΕΡΤ»

Το «ξήλωμα» της διοίκησης της ΕΡΤ, σχολίασε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», του Flash 99.4, ο δημοσιογράφος, συνεργάτης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Χριστοφορίδης, κάνοντας λόγο για «διχογνωμίες» και «εσωστρέφεια» στην διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που οδήγησε την κυβέρνηση σε αυτήν την απόφαση.

propoli

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοφορίδης ανέφερε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους πρώην διοικούντες, ωστόσο «δεν υπάρχει σοβαρή καταγγελία» για κάποιο παράπτωμα που να αφορά την ορθή λειτουργία της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο «για διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες πήραν έκταση μέσω διαφόρων επιστολών αλλά και άρθρων στον Τύπο, γεγονός που δίνει το βήμα σε ορισμένους να ερμηνεύουν τα γεγονότα, αντλώντας τα συμπεράσματα που «θέλουν».

Παράλληλα, συνέκρινε την λειτουργία της ΕΡΤ πριν και μετά το μαύρο, κάνοντας λόγο για μεικτές παραγωγές της ΝΕΡΙΤ που άγγιζαν ακόμα και τα 80.000 ευρώ, εν αντιθέσει με τις παραγωγές της ΕΡΤ που στις αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις δαπανά ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ.

Όσον αφορά το μαύρο της ΕΡΤ, ο κ Χριστοφορίδης τόνισε ότι «μαύρο στην ΕΡΤ σημαίνει μαύρο στην ομογένεια», γεγονός που σιγά σιγά διορθώνεται, καθώς ήδη προβάλλεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

Τι θα γίνει με τις συντάξεις

Ερωτώμενος σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την περικοπή των συντάξεων, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει το συγκεκριμένο νόμο που αφορά το δημοσιονομικό μέτρο, γεγονός με το οποίο φέρεται να «συμφωνεί και το ΔΝΤ, το οποίο ισχυρίστηκε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν και μέσω άλλων εσόδων».

Loading