Οι δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Αν και πρωταρχικός στόχος του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι η στήριξη παιδιών και των οικογενειών τους, ο οργανισμός έσπευσε να βοηθήσει και τους πληγέντες ενήλικες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και τη Ραφήνα με όλες του τις δυνάμεις (ανθρώπινο δυναμικό, εθελοντές, υλικοτεχνικά μέσα). Χτες (Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018), ο πρόεδρος του οργανισμού, Κωστής Γιαννόπουλος, παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Νέα Μάκρη.

propoli

Υλική ενίσχυση έλαβαν 185 άτομα (60 οικογένειες), ενώ συμβουλευτική υποστήριξη είκοσι άτομα μέσω της Γραμμής SOS 1056 και από ψυχολόγους που βρέθηκαν στην περιοχή. Ο οργανισμός διαχειρίστηκε την εξαφάνιση τριών παιδιών. Διακομίστηκαν επτά παιδιά και δυο ενήλικες προς εφημερεύοντα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Έγιναν ιατρικές εξετάσεις σε δέκα άτομα στο Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης». Κατεγράφησαν οι ανάγκες 112 ατόμων (36 οικογενειών) στην 5η Κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα. Μεταφέρθηκαν 15 άτομα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών σε ασφαλή σημεία, ενώ απασχολήθηκαν δημιουργικά δέκα παιδιά που νοσηλεύτηκαν.

Παράλληλα, συγκεντρώθηκαν νερά, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και οχτώ παλέτες με φάρμακα.

Στην προσπάθεια συνέβαλαν εθελοντικά 449 άτομα διάφορων ηλικιών και ειδικοτήτων.

Το επόμενο διάστημα «Το Χαμόγελο» προχωρά στη δημιουργία και διάθεση Κινητού Συνεργείου με στόχο την κάλυψη μικροζημιών σε οικήματα, που έχουν πληγεί εσωτερικά ή/και στον εξωτερικό χώρο και έχουν χαρακτηριστεί κατοικήσιμα από τις αρμόδιες αρχές (με τη βοήθεια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων).

Επίσης θα υποστηριχθούν ψυχολογικά τα παιδιά στο Κέντρο Ημέρας και σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις στο χώρο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας Αττικής του Οργανισμού στη Νέα Μάκρη.

Θα πραγματοποιηθούν, τέλος, ενημερωτικές δράσεις αγωγής υγείας και ενδυνάμωσης στα σχολεία της περιοχής σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Υπευθύνους Αγωγής Υγείας της περιοχής.

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν μέρος οι δήμαρχοι Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρήστος Καπάταης, οι οποίοι συνεχάρησαν τον οργανισμό και τους συνεργάτες του για τη βοήθειά τους από την πρώτη στιγμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading