Παραδίδεται ο νέος αεροδιάδρομος του «Μακεδονία»

Εντός των επόμενων ημερών είναι προγραμματισμένη η παράδοση του νέου αεροδιάδρομου του «Μακεδονία», ενός εκ των σημαντικότερων έργων υποδομής.

propoli

Αυτό το διάστημα πρέπει να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται η προσωρινή παραλαβή του διαδρόμου 10-28, ο οποίος κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο.

Το εν λόγω έργο το οποίο χρειάστηκε περισσότερα από 12 (!) χρόνια για να ολοκληρωθεί και πάνω από 300 εκ. ευρώ από τα κονδύλια θα παραδοθεί από το δημόσιο στην εταιρεία Fraport.

Με τον νέο αεροδιάδρομο, το Μακεδονία θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί κάθε τύπο αεροσκάφους αλλά και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που προκαλούν συχνά οι καιρικές συνθήκες της πόλης όπως είναι η ομίχλη.

Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται η χρήση του πριν το τέλος του χρόνου, μιας και πρέπει πρώτα να γίνει μία σειρά από ελέγχους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και την εταιρεία διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων όλων των ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, όπως είναι οι διαδικασίες προσέγγισης αεροσκαφών, καθοδήγησης κ.α.

 

Loading