Πατέρας Λουκμάν για τη δολοφονία του παιδιού του: «Τον σκότωσαν γιατί ήταν ξένος»

Με την κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου οικονομικού μετανάστη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη των Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου που αντιμετωπίζουν πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

propoli

Και οι δύο δράστες του εγκλήματος είναι κατηγορούμενοι και στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής όπου τους αποδίδεται συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. «Ήταν ένα ευσυνείδητο παιδί», λέει ο ίδιος ο πατέρας.

Ο Καντίμ Χουσεϊν, πατέρας του 27χρονου Σαχζάτ που ήρθε από το Πακιστάν προκειμένου να καταθέσει ως πολιτικώς ενάγων περιέγραψε το γιο του ως έναν άνθρωπο ήρεμο, ψύχραιμο και ευσυνείδητο, που ήρθε στην Ελλάδα τα τέλη του 2008-αρχές 2009 για να δουλέψει και να στέλνει χρήματα στην πολυμελή οικογένειά του.

Ο Σαχζάτ δούλευε σε λαϊκή αγορά, έμενε στο Περιστέρι και πήγαινε στη δουλειά του στα Πετράλωνα με το ποδήλατό του. Αυτή ήταν η πορεία του και το μοιραίο ξημέρωμα της 17ης Ιανουαρίου 2013. Ο Καντίμ Χουσεϊν απέδωσε τη δολοφονία του γιου του σε ρατσιστικά κίνητρα, λέγοντας ότι το παιδί του τον σκότωσαν γιατί ήταν ξένος ενώ είπε ότι ο Λουκμάν μιλώντας τηλεφωνικά με τους γονείς του, είχε αναφερθεί σε άλλες τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα.

Κατέθεσε και ο αυτόπτης μάρτυρας

Στη συνέχεια κατέθεσε ο ένας αυτόπτης μάρτυρας που άκουσε από το σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του, τα βογγητά του Λουκμάν και άνοιξε το παράθυρό του αμέσως μετά τα δολοφονικά χτυπήματα.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε πεσμένο στο δρόμο το ποδήλατό του Λουκμάν και δίπλα του (“παράλληλα σε αυτό”) το σκούτερ των δραστών, ενώ περιέγραψε ότι είδε τον Λουκμάν να παραπατάει και να πέφτει στο έδαφος στο μπροστινό τροχό ενός φορτηγού, πριν οι δράστες ανέβουν στο μηχανάκι και αποχωρήσουν.

Στη δίκη κατέθεσαν και οι δύο αστυνομικοί που έλαβαν το σήμα των αναζητήσεων και σε δέκα λεπτά εντόπισαν τους δράστες στην πλατεία Συντάγματος. Ο Στεργιόπουλος είχε το στιλέτο-πεταλούδα στο τσαντάκι του, ενώ ο Λιακόπουλος το είχε κρυμμένο στο παπούτσι.
Η δίκη συνεχίζεται στις 14/1/2019.
αψ

Loading