Φωτογραφία Αρχείου

Πλήττει Αρκαδία, Ηλεία και Αχαΐα η «Πηνελόπη» (pics)

Τα… δόντια της σε αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αρκαδία, την Ηλεία και την Αχαΐα, δείχνει η «Πηνελόπη», προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε δρόμους και υποδομές.

propoli

Η κακοκαιρία πλήττει από το απόγευμα της Δευτέρας (26/11) τη χώρα και έχει ήδη προκαλέσει κατολισθήσεις, πλημμύρες και κλείσιμο επαρχιακών οδικών δικτύων.

Κατολισθήσεις στα Άγραφα

Τα μεγαλύτερα προβλήματα για την ώρα εμφανίζονται στα Άγραφα, όπου μετά τη γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.

Ως εκ τούτου, αποκλειστεί η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο – Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από τη μεριά του Καρπενησίου. Μάλιστα, τα παραπάνω χωριά είναι προσβάσιμα μόνο από την Καρδίτσα.

Στο σημείο, εξάλλου, είχαν σπεύσει νωρίτερα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Ευρυτανίας και του τοπικού δήμου, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα και να επαναφέρουν την πρόσβαση.

Ζημιές στο Αλποχώρι

Σημαντικά προβλήματα, εξάλλου, έχουν σημειωθεί επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και κυρίως στο Αλποχώρι. Εκεί κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της τσιμεντένιας μονομπλόκ μάντρας που είχε ραγίσει από προηγούμενη κακοκαιρία. Μάλιστα, αυτό είχε ως απόρροια και την παράσυρση τμήματος του γηπέδου της περιοχής, καθώς και το κλείσιμο της μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Πλήττει Αρκαδία, Ηλεία και Αχαΐα η «Πηνελόπη» (pics)

Πλημμύρισε το Ζευγαράκι στο Αγρίνιο

Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν στο Ζευγαράκι του Αγρινίου, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα, η περιοχή είχε πληγεί και πέρσι, αλλά φαίνεται πως ένα χρόνο μετά παραμένει απροστάτευτη.

Πλήττει Αρκαδία, Ηλεία και Αχαΐα η «Πηνελόπη» (pics)

Loading