INTIME

Πλημμυρίζουν το Σύνταγμα οι διαδηλωτές (live)

Πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας θα διαδηλώσουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος.

propoli

Αν και το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 2 μ.μ., ήδη, από νωρίς το πρωί, διαδηλωτές έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Σύνταγμα.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα ξεπεράσει εκείνη της συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Φεβρουάριο. Κάνουν λόγο για μετακίνηση περίπου 3.000 πούλμαν.

Τα λεωφορεία από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια Αφιδνών ως τον σταθμό του μετρό Κατεχάκη, ανά δέκα περίπου.

Τα λεωφορεία από τη δυτική και νότια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια της Μάνδρας και θα κατευθύνονται στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την αστυνομία είναι δρακόντεια. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το μεγάλο συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Τα ελικόπτερα και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, και θα υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια.

Loading