INTIME

Πορεία στην Αθήνα για τον Ζακ Κωστόπουλο: «Καμία ζωή δεν είναι για πέταμα»

Ακόμη μία πορεία διαμαρτυρίας για τον Ζακ Κωστόπουλο βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, από οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας.

propoli

Η πορεία που έχει αρκετά μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησε από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος και κατευθύνεται προς τη Βουλή, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στο σημείο απ όπου ξεκίνησε.

Οι οργανώσεις που έχουν πραγματοποιήσει το κάλεσμα είναι οι Υπερήφανοι Γονείς, η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), η ΟΛΚΕ, η Proud Seniors Greece (ομαδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+), το Πολύχρωμο Σχολείο, το Athens Pride, η Fat Unicorns, η Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

«Ξυλοδαρμός που δεν δείχνει πολιτισμένη χώρα»

Στο κάλεσμά τους, αναφέρουν πως όπως ο Ζακ Κωστόπουλος αρνιόταν να ταυτιστεί με το πρόσωπο του τέρατος, με τη φρίκη της αυτοδικίας και του νόμου του δυνατού, έτσι και οι ίδιοι δεν τα πάνε καλά με τη βία. «Εντούτοις, βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες να παρακολουθούμε ξανά και ξανά τις ίδιες σκηνές ενός βάναυσου ξυλοδαρμού που, κάθε άλλο, παρά πολιτισμένη χώρα δείχνει», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες.

Με την διαμαρτυρία τους ζητούν άμεση και εκ βαθέων διερεύνηση όλων των αποδεικτικών στοιχείων και απόδοση δικαιοσύνης. «Καμία ζωή δεν είναι για πέταμα. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην ορατότητα, την ασφάλεια, την ισότητα και τον σεβασμό.Θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε στενά ώστε να μη κουκουλωθεί τίποτα.” τονίζουν.

Loading