«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για το Academy Gardens

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την έναρξη κατασκευής του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων, εντός της έκτασης του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη.

propoli

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ άναψε το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των όρων δόμησης στην έκταση, στην οποία θα ανοικοδομηθεί πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, που θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης, κινηματογράφους, κ.α.

Επισημαίνεται ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε από το 2015 ήδη εγκρίνει τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ. 124,126, 127 και 128) στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά δεν είχαν ακόμη τότε ολοκληρωθεί οι όροι δόμησης στην περιοχή.

Η αλλαγή υπουργού και η υπόθεση Academy Gardens

Στο μεσοδιάστημα άλλαξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και το Προεδρικό Διάταγμα κατατέθηκε εκ νέου στο ΣτΕ λόγω αλλαγής στο πρόσωπο του προτείνοντος υπουργού.

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ 71/2018 γνωμοδότησή του και με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο, ενέκρινε το νέο σχέδιο Προεδρικού διατάγματος, ως προς τον έλεγχο της αρμοδιότητάς του προτείνοντος υπουργού Περιβάλλοντος.

Loading