Προσφυγή Καλογρίτσα στο ΣτΕ για ακύρωση φόρων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο γνωστός εργολάβος δημοσίων έργων, Χρήστος Καλογρίτσας, επιχειρώντας να ακυρώσει φόρους από εκατομμύρια τραπεζικών καταθέσεων με «νεφελώδη» προέλευση που του επιβλήθηκαν από τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.

propoli

Ο Χρήστος Καλογρίτσας που στο παρελθόν είχε και…εκδοτική δραστηριότητα, αλλά και η σύζυγός του ελέγχθηκαν από την οικονομική εισαγγελία και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), καθώς εντοπίστηκαν  μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς τους, σε βάθος 12ετίας, που δεν δικαιολογούνταν από τις φορολογικές του δηλώσεις.

Οι ελεγχόμενοι κατέθεσαν υπομνήματα αιτιολόγησης των χρηματικών ποσών τα οποία, όμως σύμφωνα με το ΚΕΦΟΜΕΠ δεν δικαιολογούσαν την πηγή προέλευσης.

Τώρα, το ζεύγος Καλογρίτσα προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να αναιρεθεί σχετική εφετειακή απόφαση, λόγω εσφαλμένης ερμηνείας – όπως υποστηρίζεται- της φορολογικής  νομοθεσίας, πλημμελούς και αντιφατικής αιτιολογίας.

Ισχυρίζονται συγκεκριμένα, ότι η απλή προσαύξηση της περιουσίας όπως είναι οι τραπεζικές καταθέσεις δεν συγκεντρώνει τα εννοιολογικά εκείνα χαρακτηριστικά του εισοδήματος που απαιτεί νη φορολογική νομοθεσία.

Loading