Προσφυγή του Άρη στο ΣτΕ κατά της ΑΑΔΕ!

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Άρης Θεσσαλονίκης κατά της διαφοράς φόρου και του πρόσθετου φόρου που επιβλήθηκε στο Σύλλογο λόγω ανακρίβειας των φορολογικών του δηλώσεων για δυο διαχειριστικές περιόδους (2008-2009).

propoli

Με την προσφυγή του ο Σύλλογος του Άρη Θεσσαλονίκης στρέφεται κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ζητά να ακυρωθεί απόφασης του προϊσταμένου της ΑΑΔΕ, του 2017, που απέρριψε την ενδικοφανή προσφυγή του κατά της πράξης  διορθωτικού προσδιορισμού του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Με την επίμαχη πράξη καταλογίσθηκε σε βάρος του Συλλόγου για  το διαχειριστικό έτος 2008 χρεωστικό υπόλοιπο 384.146 ευρώ και πρόσθετος φόρος λόγω ανακριβούς δήλωσης 460.975 ευρώ και για την επόμενη χρονιά του καταλογίσθηκαν για τους ίδιους λόγους, 454.768 ευρώ και  545.721 ευρώ, αντίστοιχα.

Οι επιβαρύνσεις αφορούσαν διαφορές που προέκυψαν  κατά την αφαίρεση του ΦΠΑ από τα έξοδα του Συλλόγου και εμφανιζόταν απόκρυψη εσόδων.

Κρίθηκαν ως μη νόμιμες

Αρχικά, Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στο οποίο προσέφυγε ο Σύλλογος έκρινε τις εν λόγω καταλογιστικές πράξεις μη νόμιμες και τις ανέπεμψε στη Δ.Ο.Υ. για να τις επανελέγξει.

Μετά τον έλεγχο εκδόθηκε οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού ΦΠΑ και καταλογισμού με τα ίδια αρχικά ποσά.

Ο Άρης Θεσσαλονίκης άσκησε νέα ενδικοφανή προσφυγή η οποία απορρίφθηκε με αποτέλεσμα να προσφύγει εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο επικαλούμενος ότι η Δ.Ο.Υ. προέβη σε εσφαλμένο υπολογισμό εκπιπτομένου φόρου.

Το Διοικητικό Εφετείο με νέα απόφασή του, έκρινε ότι πρέπει να μειωθεί ο επιβληθείς πρόσθετος φόρος από τα 460.975 ευρώ στα 304.244 ευρώ και από τα 545.721 ευρώ στα 360.176 ευρώ επιβάλλοντας παράλληλα, δύο κυρώσεις:

* Απώλεια του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για τρεις μήνες και

*  Απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για τρία  χρόνια.

Κατόπιν τούτου, ο Σύλλογος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να αναιρεθεί η επίμαχη  εφετειακή απόφαση, ως παράνομη.

Loading