Προσωρινά ακατάλληλα 72 κτήρια από τα 148 στη Ζάκυνθο

Προσωρινά ακατάλληλα για χρήση κρίθηκαν 72 κτήρια από τα 148 που ελέγχθησαν μέχρι στιγμής στη Ζάκυνθο από ειδικά κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα οποία μετέβησαν στο νησί μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.

propoli

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 έως και το απόγευμα της Τρίτης 30 Οκτωβρίου, διενεργήθηκαν 148 αυτοψίες, σε επίπεδο πρωτοβάθμιου ελέγχου, κατά τις οποίες 76 κτήρια κρίθηκαν προσωρινά κατάλληλα για χρήση και 72 ακατάλληλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και ήδη μέχρι χθες κατατέθηκαν από σεισμόπληκτους κατοίκους 201 νέες αιτήσεις.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος δημόσιων κτηρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στην Ζάκυνθο από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ).

Η αναλυτική αναφορά

Ειδικότερα από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου έως το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου, το κλιμάκιο πραγματοποίησε συνολικά 80 αυτοψίες σε κτήρια του νησιού. Αναλυτικά, έγιναν αυτοψίες σε 74 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ζακύνθου καθώς και αυτοψίες στο ΤΕΙ Ζακύνθου, στο Δικαστικό Μέγαρο, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, στη Βιβλιοθήκη, στο Ίδρυμα ΟΔΑΔ και στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτηρίων πλην δυο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

Δείτε επίσης: Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου – Δείτε γιατί

Loading