INTIME

Προφυλακιστέος ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο Ζιντιρίδης

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο, Ταριέλ Ζιντιρίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι μετείχε σε κύκλωμα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια σε Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα και Αχαΐα.

propoli

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε επίσης και ένας 27χρονος, ο οποίος φέρεται να μετέχει στο ίδιο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στη δράση του κυκλώματος αποδίδονται 28 κλοπές.

Τον πρωταθλητή τζούντο φέρετε να «έκαψε» ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο εντοπίστηκε ενεργοποιημένο σε σημείο που πραγματοποιήθηκε κλοπή.

Από την πλευρά του ο Ταριέλ Ζιντιρίδης αρνείται ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο είναι δικό του.

Απολογούμενος αναφέρθηκε στις πολλές διεθνείς διακρίσεις του στο τζούντο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Η συνήγορός του, μάλιστα, προσκόμισε στον ανακριτή και σχετικό έγγραφο από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο.

Τι είπε στην απολογία του ο Ζιντιρίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωταθλητής υποστήριξε στην απολογία του ότι:

Νιώθει Έλληνας και έχει μπει στη διαδικασία, μετά από δέκα χρόνια και από τους τραυματισμούς του, να επανέλθει στον πρωταθλητισμό.

Τα χρήματα που κέρδισε στο παρελθόν από τον πρωταθλητισμό τα έχει επενδύσει στη Γεωργία και δεν έχει ανάγκη να κάνει κλοπές.

Ότι δεν γνωρίζει καν που είναι η Λαμία, η Λιβαδειά και η Χαλκίδα, περιοχές στις οποίες έχει δράσει το κύκλωμα. Από τους συγκατηγορούμενούς του παραδέχτηκε ότι γνωρίζει μόνο τον 27χρονο, καθώς, όπως είπε, είναι φίλος και συναθλητής και τον προπονεί.

Loading