INTIME

Πρόσφυγες έκαναν το Σύνταγμα… hot spot (pics)

Hot spot θυμίζει τις τελευταίες ώρες το Σύνταγμα, καθώς δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν κατασκηνώσει στην πάνω πλατεία.

propoli

Η «κατασκήνωσή» τους στο Σύνταγμα ήταν αποτέλεσμα της… επέμβασης της αστυνομίας στα Εξάρχεια, καθώς μέχρι πρότινος διέμεναν στην κατάληψη κτιρίου που εκκενώθηκε από τις αρχές.

Η έλλειψη στέγης, λοιπόν, τους οδήγησε στο Σύνταγμα, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες για το σχεδιασμό της επιχείρησης της αστυνομίας, αλλά και προβληματισμό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.

«Είμαστε πρόσφυγες, άστεγοι και μας πέταξαν έξω. Χρειαζόμαστε ένα μέρος για να ζήσουμε», αναφέρει η ταμπέλα που έχει αναρτήσει ένας εκ των προσφύγων, που ξαφνικά βρέθηκαν (πάλι) στο δρόμο.

ΝΔ: «Η Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε συμμορίες»

Την παραπάνω εξέλιξη, μάλιστα, καυτηρίασε και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Η περιβόητη επέμβαση στα Εξάρχεια, σε κτίρια που ήταν υπό κατάληψη, είχε ως μόνο αποτέλεσμα να κατασκηνώσουν μετανάστες στην πλατεία Συντάγματος», δήλωσε αρχικά ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Με άλλα λόγια η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, έστησε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου αφήνοντας την Μονμάρτη της κ. Παπακώστα παραδομένη σε εγκληματικές συμμορίες. Επιτέλους, το δίδυμο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ας συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του».

Loading