Πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη στη Σιθωνία Χαλκιδικής

“Νύχτα Ιουλίου” ήταν η αποψινή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς τρεις μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν τη νύχτα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σέρρες. 

propoli

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ανεξέλεγκτη μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην περιοχή Πλατανίτσι, κατακαίγοντας πευκόφυτη περιοχή, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Βουρβουρού και Σάρτη έχει διακοπεί ενώ η φωτιά δε βρίσκεται και πολύ μακριά από τον οικισμό της Σάρτης.

Στο σημείο 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν και άλλα οχήματα.

Πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Σε ετοιμότητα ο δήμος Σιθωνίας

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM” ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη […], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

Αρκετές εστίες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμό και έντονη κινητοποίηση προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα.

Οι αρχές ήταν σε ετοιμότητα στην περιοχή, προκειμένου να εκκενώσουν το χωριό αν κρινόταν απαραίτητο καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βοριάδες.

Κατά πληροφορίες, κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους.

Στο σημείο βρέθηκαν εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας που συνέδραμαν στο έργο της αλλά και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Στην Επανομή στη θέση ραντάρ, εκδηλώθηκε φωτιά σε ξερά χόρτα στις 23:50, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βαμβακιά Σερρών

Υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες στην Βαμβακιά Σερρών. Η φωτιά έκαψε μεγάλη έκταση χορτολιβαδικής βλάστησης και υπολείμματα καλλιεργειών.

Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα.

Λόγω των πυκνών καπνών η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Προβατά.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στο σημείο έχει αποκατασταθεί.

Loading